fredag 18 juli 2008

Ny lag för lägenhetskatterMin katt har faktiskt just lyckats med att göra ett "svanhopp" från min balkong för en massa år sedan fyra våningar upp rakt ner i asfalten, som tur är slutade det lyckligt.

Bygg större balkonger och glasa in dem
Jag tycker alla balkonger borde byggas inglasade från början, inte bara av denna orsak utan för att man ska kunna utnyttja balkongen mer än att bara ha som extra utrymmesförråd, en balkong är ju nästan som en liten "mini-tomt" för oss som bor i lägenhet i städer. Tänk om alla balkonger inne i stan skulle va så pass stora så man kunde ha ett bord med fyra stolar och ett bord, så man även skulle kunna grilla utan att det skulle störa grannar och annat. Det finns ju faktiskt plats att bygga ut balkonger på alla hus och nybyggen. Jag tycker det är ett outnyttjat kaptiel i bostadsvärlden.

Hus i lego?
En annan sak när jag ändå pratar om byggen, varför är det ingen som kan uppfinna hus som byggs på samma sätt som lego? Tänk vad smidigt det vore om man närsomhelst skulle kunna bygga på ett par våningar på ett hus när det behövdes, eller flytta om väggar inne i redan byggda hus. Snacka om dynamiska byggen! Kanske skulle vara något för alla arkitekter och husbyggare att fundera över. För hur svårt kan det vara att designa egentligen? Vilken idiot som helst kan ju bygga ihop en bokhylla från IKEA, så varför ska man inte kunna bygga ett hus på samma vis?

Billigt och enkelt
Det vore ju väldigt billigt att bygga om de som bodde i ett hus själva kunde byta ut väggar osv, när det behövdes. Man ska ju natruligtvis alltid ha expertis när grunden till ett hus byggs, men sen så skulle faktiskt föreningen själv kunna bygga på med fler våningar efter behov, det skulle kanske lösa bostadsproblemen en hel del. Särskilt även i länder som drabbas av naturkatastrofer, så skulle det rätt snabbt gå att smälla upp husen igen som byggbodar.