söndag 26 december 2010

Elbilar och laddstolpar är framtidenNågot jag tcker Sverige borde satsa ännu hårdare på är Elbilar och laddhybrider. Jag gillar Volvos hybrid som både går på el och vanlig bensin för längre sträckor och som kan lassa sig själv i farten. En elbil kotar runt 5 konor att ladda ett fullt batteri som räcker mellan 10 - 20 mil. Fundera på hur långt du kommer för 5 kr bensin och alla partiklar som släpps ut. I storstäder är elbilar gedigna, de släpper inte ut några avgaser alls, och de flestv oss åker inte 10 mil om dagen i innerstan, där har elbilarna ett stort försprång miljömässigt. Och varför höja bensinskatter ellerbiltullar för minska på utsläppen? Subventionera el-hybrider och satsa på fler vindsnurror och laddstolpar så gör det ingeting hur mycke befolkningen än växer, utsläppen blir typ samma oavsett befolkningsmängd med elbilar. Fundera på om du är i ett litet garage med din bil och stänger portarna och sätter på motorn i en timme, prova ta djupa andetag därinne med en elbil alt en vanlig bil. En elbil släpper ut lika mycke som en mobiltelefon eller bärbar dator!Om man bygger ut vindkraften i Sverige ännu fortare än idag så kan de flesta av oss ladda helt ren el till elbilarna, då minskar kostnaderna dramatiskt för att tanka alla bilar, samt man slipper alla kostnader och bök va det kostar att transportera bränsle med massa oljetankers runt hela världen varje dag som dessutom inte är miljlövänlig, har man lokalt producerad el med vinden som bränsle så har man ett ekologiskt kretslopp!

Jag tycker Sverige borde ha statliga vindkraftsparker som genererar el til trafiken och allt annat, tänk om biltillverkarna och staten skulle investera i vindkraftparker, då skulle de även tjäna pengar på mer att sälja bilar, devs de skulle även få betalt varje gång vi tankade bilarna med el! Då får de både mer pengar och bättre miljö och fler jobb här i Sverige.

Jag tycker man borde införa något som kallas för miljösoldater, en motsvarihet till den den allmänna värnplikten där alla ungdomar fick lära sig att bygga ihop vindsnurror och sedan sätta upp dem ute i landsbyggden, även till sjöss. Tänk om man hade cirka 10.000 ungdomar som varje år utbildades i miljörelaterade saker än att bara lära sig döda? Klimatet börjar bli ett större hot än att vi ska förgöra oss själva i krig, så varför inte börja rusta för miljön, det har vi allla ytta av i framtiden plus att det inte blir någon ekonomisk förlust, bättre att betala skatt för att ha undomar i verksamhet än gå på SOS och rulla tummarna, det finns mycket man skulle kunna organisera upp, så de kan bygga nya järnvägar till höghastighetståg och montera upp vindsnurror längs rälsen, tänkvad billigt det skulle bli att ställa om klimatet på det viset.

Om staten ändå äger allt dvs vi så blir det inga bortkastade pengar, alla har ju nytta av billig el och att kunna åka tåg i framtiden snabbare på ett miljövänligt sätt.

Litiumbatterier är framtiden, det nya guldet

Etiketter: