lördag 13 november 2010

Call of Duty: Black Ops och SteamSå var det dags ett nytt släpp av populära Call oF Duty: Black Ops. Själv hade jag sett fram mot ett nytt spelsläpp i höstmörkret. Call Of Duty Serien har alltid varit ett säkert kort även om det är enkel spårigt röj. Själv har jag kört alla Call of Duty från version två till Modern Warfare 2.

Det som gör mig lite skeptisk till att köpa det nu är att det inte hänt speciellt mycket tekniskt med spelet, det är bara nya scenarier och samma tema, det känns lite väl ur mjölkat tycker jag. Sen gillar jag inte när spel blir för linjära, dvs man kan bara gå en väg genom spelet och det blir nästan som en film.Steam har blivit ockrare
Det som stör mig mest just nu vilket gör att jag troligtvis inte kommer köpa Black Ops är att om man köper spelet på DVD i en butik så finns inte installations programmet på DVDn! Det enda DVD skivan gör är att dra igång själva installationen och man måste tanka ner spelet från Steam trots man köpt en DVD!

Paradigmskifte
Varför har man då DVD skivan över huvud taget? Och det värsta av allt är att spelet kostar 59,99€ (563,39kr) på Steam om man inte köper spelet i butik! Det borde ju vara minst halva priset på ett spel om man köper det online än en DVD box som kostar pengar att trycka upp och distribuera. Och vad händer den dagen i framtiden när Steam inte längre finns, då har man betalat för luft.

Ett girigt Steam förstör
Jag tycker Steam behöver en ordentlig konkurrent, här borde Microsoft försöka ta plats med Live. Det är vid sånna här scenarion jag förstår att folk knappar in piratebay, men min bibliska moral tillåter mig inte eftersom jag tycker programmerarna ska ha betalt för sitt jobb. Det här är bara giriga stollar på steam som sabbar allt. Meningen med att man säljer digitala filer på nätet är att det ska bli billigare än fysiska format, men tydligen inte! Girigheten vet inga gränser.

Det är fler än mig som är upprörda över Steam om man läser här och "Spelarna rasar mot mot Black ops".

- Gabe Newell: "Steam går med sanslöst mycket vinst"

Etiketter:

2 Comments:

Blogger Rickard said...

Steam är ju ett av de bästa grejjerna som kommit till spelvärlden. Och det gör ju absolut inte att folk drar till piratebay:en. snarare tvärt om eftersom det knappt går att cracka eller skapar välldigt stora problem för crackarna eftersom mycket ligger online.

Att skippa DVD skivorna är bra. Dem blir repiga eller tappas bort eller printade serienummer på en liten lapp som garanterat e borta efter 3månader i en 17årings ostädade pojkrum.

Det finns endel nackdelar med steam absolut. Men det väger över att man vart man än är kan logga på och spela sitt spel man köpt även fast man köpte det i sverige för 4år sedan och nu sitter i USA på en kompis lånade dator o ändå kan logga in Tanka ner ngra GBn och sedan lira precis som man vore hemma. Det najsa är att man kan till o med fortsätta på sin senaste savening.

Ne.. om du kollar PB och ser vilka spel som blir först crackade så är det inte dem versionerna på steam utan DVD-Copies.

Jag gillade inte heller steam från början men, ge det en chans. nu kan jag inte leva utan det, längtar till o med tills dem låter mig kopiera över mina gammla DVD:er till steam själv så man fortfarande kan lira BF2 om 5år. utan att behöva köpa en ny DVD.

Och att det är dyrt är nog inte steams fel. dem få liknande som finns som gamestop.com och EA-store låter dig bara tanka ner spelet en gång. eller 3ggr på 24timmar och spelen kostar precis lika mycket där som på steam. gamestop kan ibland köra najsa deals och det kan skillja ngn 100ing men då har du inte steam som sagt utan endast en DL-link som du måste använda innom 24t.

Steam-Rockar. och just för det ovan så betalar jag gärna 90kr extra för att alltid ha tillgång till mina lir och save´s.

men som sagt.. smaken e som baken- den e delad.

men give it a try. buy a game and see the future. :)

Fast köp inte Call oF Duty bara.
gå for Medal Of Honor (NYA) 100ggr bättre, :)

6:29 em  
Blogger Tony Kollberg said...

Jepp Steam är bra och själva principen att man laddar online och slipper fysiska format, men då ska det banne mig vara billigare eftersom de inte kostar något att trycka upp miljontals DVD-skivor och frakta dem världen runt till alla butiker. Sen så slipper de även kostnader för pappers-manual.

Själva principen som Steam är bra, jag har själv köpt spel via Steam förr, men då till rimligt pris vs DVD skiva.

Folk kan dessutom tappa bort login-id med på steam med än tappa bort serie-nr från DVD.

Det som är värst är att man betalar nu för en DVD som man kanske surt gått och köpt i regn rusket så måste man ändå ladda ner spelet. Inte kul för de som kanske har en slö lina (inte vanligt men ändå)

Online installationer borde ligga minst en 100 lapp billigare än en DVD box just för de slipper tryck kostnader för skivan och pappersmanual och frakt.

6:58 em  

Skicka en kommentar

<< Home