fredag 19 oktober 2012

Startmeny till Windows 8Startmeny till Windows 8
Nu finns räddningen för Windows 8 färdig som skapar den borttagna startmenyn från desktopen.
Jag förtsår verkligen inte hur Microsoft tänkt här. Har Microsoft någon form av magkänsla ute hos användarna, hur man kan våga ge sig på att ta bort startmenyn?

Jag känner mig väldigt handikappad utan startmenyn när jag jobbar i desktop mode, som man typ alltid gör på en stationär dator. Jobbar man däremot med en bärbar dator eller surfplatta med pekskärm så är den klassiska statmenyn inte lika viktig, det är då "Metro" kommer till sin rätt, men då krävs det som sagt en pekskärm.

Varför behöll Microsoft inte startmenyn eller att man iallafall kunde aktivera den igen om man ville (det har ju inte funnits något sug ute hos användarna på att ta bort startmenyn eller göra det som det blev nu), det hade ju varit hur lätt som helst att ha kvar den, än att äventyra många arga blickar från användarna (vilket är den stora akilleshälen med Win 8). Och visst man vänjer sig nog med tiden men det är alltid säkrast att ha både och så de riktigt ovana datoranvändarna kan känna igen sig snabbt.

Det här var inte en konservativ lösning som bygger på erfarnhet och där man ska vara försiktig med för snabba och radikala ändringar.

Nu finns det iallafall en alternativ lösning på problemet.
http://www.sweclockers.com/nyhet/16035-stardock-slapper-skarpa-versionen-av-start8-startmenyn-till-windows-8

Etiketter: ,