måndag 5 april 2010

Framtidens Bio är här


Filmen "Last Call" är i princip som ett datorspel

Interaktiv Bio där publiken påverkar handlingen
Filmen Last Call är den första interaktiva biofilmen där publiken är med och påverkar filmens handling och utgång, som med andra ord betyder att filmen slutar helt olika beroende på hur publiken gör sina val.

Röstigenkänning
Det går till så att alla besökarna lämnar in sitt mobilnummer när de hämtar ut biobiljetterna och under filmens gång så "ringer" huvudpersonen i filmen upp kanske just dig och ber om råd och du får styra nästa steg i filmen. Det är givetvis en dator med röstigenkänning som känner av vad du säger och spelar upp de olika förinspelade möjliga svar som folk i publiken ger.

Publiken styr i filmen
Det här öppnar upp för helt nya typer av filmer, kanske får vi med oss en joystick och ratta en bil i en biljakt eller styra ett flygplan i luften.

Framtidens kollektiva arenor
Jag undrar hur länge det dröjer innan onlinespelen flyttar ut i verkligheten där tex fotbollspelare byts ut mot robotar där två lag i publiken styr enskilda maskiner med gamepads. Hur många gånger har man inte sagt till sig själv när man kikar på en match att det där kunde jag gjort bättre själv!

Tänk er en liten gamepad med en mindre skärm på som ser det roboten ser på planen hur kul det skulle kunna bli ;)

Etiketter: , , , , ,