Sveriges Statsskuld 1200 miljarder!
Det här en valfråga som totalt glömts i valdebatten.
Sveriges statsskuld är just nu 1200 miljarder kronor!
Klicka för större bild
Ta en titt på aktuella kurvor och finanser på Ekonomistyrningsverkets hemsida
Är offentliga löner för låga?
Igår hörde jag på nyheterna om en lärare som sa att lärarlönerna måste höjas för att höja statusen för läraryrket. Problemet är bara att Sverige har ett underskott just nu på över 1200 miljarder enligt statistiken. Skulle man anpassa hans lön efter statsskulden så vore en lönesänkning det mest realistiska alternativet eller i värsta fall kicken! Och så vill vi inte ha det eller hur! Hade Sveriges statsskuld varit 0 kr idag eller på plus 1200 miljarder, så hade det givetvis varit en annan femma. Och visst måste lönerna höjas i den offentliga sektorn. Men nu är verkligheten en helt annan och akut! Detta drabbar alla sektorer.
Vad orsakerna till hur Sveriges Statsskuld blivit som den är tror jag hänger ihop mycket av vad jag skrivit tidigare i min blogg, läs här
132 115 kronor per person
Jag provade att räkna ut vad varje Svensk igentligen skulle betala om vi skulle dela på statsskulen just nu, och det blev ingen skön känsla i magen precis! Det blir en stor nota per person om staten skulle skicka en faktura i brevlådan imorgon!
1200 000 000 000 kr delat med 9 082 995 invånare = 132 115 kr
Antalet invånare baserade jag på SCB:s statestik - 30 Juni 2006
http://www.scb.se/templates/tableOrChart____167883.asp
Spara för att Investera
Men något måste vi göra åt problemet för att få in mer pengar till stadskassan, men inte med fler höjda skatter i en redan hårt belastad ekonomi. Har man underskott i sin eknomi hemma så tar man ju inte på sig fler utgifter, om man nu kan hantera pengar varsamt.
Jag tycker dessa är bland de viktigaste frågorna just nu
Fokus och prioritet
Jag tycker det vore på sin plats att politikerna fokuserade på statsskuld igen i debatten och hur vi ska göra för att få bukt med den och hur vi ska beta av den, för rätt var det är blir det lågkonjunktur igen och företagsskatterna sinar. Vad ska vi då betala med? Får Sossarna styra så blir det ännu mer höjda skatter för att mata de nya arbetslösa, så varför inte ta tag i problemen nu och änka skatterna så företagen kan växa.
Luftslott eller riktigt slott?
Här kommer den klassiska frågan, S-anhängare vill inte sänka a-kassan, och borgarna vill sänka för att kunna sänka skatter för att företagen ska kunna expandera istället för att belastas med höga skatter som i andra ändan blir bidrag. Gör rätt från början och sluta gör folk beroende av bidrag. Snart lever halva medelklassen med olika former av bidrag på grund av detta system. Det blir som en cansersvulst, som äter upp sig själv.
Långsiktighet eller kortsiktighet?
Ska man skapa luftslott eller ska man bygga riktigta slott? Problemet är att det kommer ta tid att gå från bidragsslottet, och det bästa tillfället att göra detta, är att göra det under en högkonjunktur. Sen kommer pengarna och sveriges statsskuld kunna börja betas av när man vänt på trenden. Varje form av bidrag är ett misslyckande om man nu ska dra frågan till sin spets. Det bästa vore ju om alla kan stå på egna ben och att vi kan skapa den möjligheten. Annars förblir vissa fattiga om de helatiden ska förlita sig på bidrag. Bidrag är bara en temporär nödlösning men som många tvingas in i nu på grund av att det inte finns jobb. Skatterna måste ner!
Rätta magen efter massäcken
Jag tycker inte det finns utrymme att säga man skär ner på "de svaga" genom sänkt A-kassa, alla måste vara med att bekämpa statsskulden och arbetslösheten. De som redan betalar skatt betalar många gånger om de summor som en del har i a-kassa. Det är inte så rättvist det med. Ju mindre skatter ju större utrymme för att anställa folk. Sossarna gör inte ett dugg för att underlätta för företagen, de bevakar bara sin offentliga sektor och ser till att de som jobbar där lever i en skyddad verkstad, oavsett konjunktur. Men i privata sektorn så får det gå lite som det vill, där gör det minsann inget om företagen måste göra massuppsägningar för att klara företaget i dåliga tider.
Blodbad
Om man nu tittat på stadsskulden så förstår nog vem som helst att vi har ett gigantiskt problem som kommer förfölja oss i årtionden om vi inte tar tag i problemet mer än nu. De pengar som bara försvinner i räntor på statsskuld vågar jag inte ens tänka på. Tänk va de pengarna hade kunnat göra nytta i tex offentlig sektor istället än att brinna upp i just bara ränta! Och sen skriker folk att det är orättvisa löner eller låga löner i offntlig sektor redan nu?
Tillfällig huvudverk
Svergie måste ta tag i stadskulden och det finns nog tyvärr bara en väg att ta sig ur krisen och det är endast genom att låta företagen få mer utrymme att växa, och det är på bekostnad av sänkta skatter. Att som bara göra som sossarna att mata de "svaga" med bidrag för att hålla dem under armarna och sen stå totalt handfallna för vad man ska göra för att nya företag ska växa fram är för mig en gåta, det är som att ge en person en treo om som fått canser, det krävs att man botar sjukdomen från botten och forskar runt sjukdomen för att på sikt övervinna problemet. Tillfälliga lösningar är bara som att skjuta allt framför sig eller blunda för problemet i botten.
Avlasntning och privata alternativ
Varför ska Sossarna alltid göra helhetslösningar som ska betalas via skattsedeln? Varför denna fientlighet till privata alternativ? Jag tycker absolut man kan satsa på alternativa lösningar. Det jag inte förstår med Sossarna är även det här med att de inte gillar att privata företag kan sköta offentlig verksamhet.
Tandvården bra exempel
Idag finns det privata tandläkar mottagningar, som alternativ till folktandvården. Det fungerar hur bra som helst tycker jag och det avlastar skattebetalarna och vi tjänar skatt på dessa i stället. Det innebär inte o andra sidan att man ska skrota den offentliga lösningen, bägge delar ska finnas så klart. Men mer avlastning vore på sin plats, fler arbetstillfällen och avlastning. Det finns nog många inom vården som lätt skulle villja byta eller starta egna företag inom området. Alternativen måste få finnas.
Olika typer av vård
Viss vård fungerar som privata alternativ, som exempelvis tandvård. Och vill man slippa gå till tandläkaren så sköter man sina tänder. Men med bara en offentlig tandvård spelar det ingen roll om man sköter sina tänder för man får ändå betala andras vård, och den principen gäller i fler verksamheter. Inget fel i sig, men i det stora hela så ska det inte vara så i all verksamhet. Tar man större sjukdomar så kan knappt en rik betala sin sjukvård om den exemeplvis skulle få canser och göra operationer som kostar miljontals kronor, det är där den offentliga verksamhetern har sin plats i det hela. Men det är bra med avlastning, där privata alternativ kan få bort köer bland annat.
Lösningen och medicinen
Får vi bukt med stadsskulden så får vi pengar och frihet att styra vår ekonomi. Det är då vi kan göra politik av idéerna och dela resurserna. Ingen tycker jag har rätt att säga att det är borgrana som strulat till detta, för statsskulden skenade redan under 80-talet vilket resulterade i att regeringen Ingvar Carlsson avgick två gånger och själva utlyste nyval. Detta har jag skrivit tidigare om i min blogg. Hade inte borgarna tagit över och dragit åt remmen så vågar jag inte ens spekulera i hur det hade sett ut nu. Det är dags att betala av baksmällan ända sedan början på 80-talet, annars kommer detta problem förfölja oss i flera generationer framöver och ju mindre som görs mot stadskulden ju värre blir det, och det kommer definitift inte finnas utrymme för högre lärarlöner.
Sverige måste se verkligheten i vitögat.
Medicinen heter sänkta skatter och underlätta tillväxt i näringslivet. Det är inte i Sverige företag som Ericsson klassen nyetablerar sig, snarare flyttar ut till asien eller andra lågkostnadsländer.
Omvänd Robin Hood!
Det jag skriver på följande rader ska ses med ironi, men ändå med allvar. Vad ska man säga om en politik som bygger på att sko sig på andra? Det är precis så Sossarna resonerar, att ta från de som har och ge åt de som inte har. Men vad händer den dagen det inte finns några rika att ta av? Sverige behöver en borglig Robin Hood, Göran Persson har snattat för mycke och det är dags att ta tillbaka! Att hela tiden säga att man sparkar på de svaga genom att sänka a-kassan tycker jag är orimligt. De flesta klarar sig nog med en a-kassa på 80%. Det är ju ändå bara en tillfällig lösning för arbetslösa och alla måste dra sitt strå till stacken. Varför ska vissa vara skyddade grupper? Kan man inte igentligen säga att alla som röstar på (S), ska dubbelbeskattas presis på sammavis som de som klassas rika?
Jesus eller Robin Hood?
Jag måste skriva om Jesus igen som jag haft som ett exempel tidigare i min blogg.
En dag så sa Jesus: "Om du ser en fattig så ge den inte en fisk utan lär den fiska"! Det betyder att man inte ska göra folk beroende av bidrag och gåvor och bedriva en dumsnäll politik, även om det behövs bidrag, men det har spåart ur och gått för långt åt andra hållet nu med Sossarnas politik!
Nu kan man förvisso hitta massa anledningar tillvarför folk blir svaga och kanske inte kan stå på egna ben på grund av sjukdomar eller annat, exempelvis att det inte finns tillräckligt med jobb! En sak av många saker jag tänker på är att fler kanske skulle kunna starta eget företag än att bara förvänta sig att få jobb direkt efter skolan. Det är något skolorna borde undervisa mer i, alltså ekonomi och företagande redan i grundskolan som ämne!
Robin Hoods slagord var att "ta från de rika och ge åt de fattiga"! Visst det låter fint men hur länge funkar det och är det moraliskt riktigt? De rika blir fattigare och till slut finns inga rika att ta av. Vad ska de fattiga ta av då och göra, äta upp varandra? Det är inte en långsiktig eller hållbar mentalitet, snarast dum och korttänkt.
Givetvis ska alla betala skatt så det inte blir för stora klyftor, men man får se upp så inte de svaga fastnar i just i bidragsfällan och inte kan ta sig ur. Och även en rik kan bli sjuk och inte orka jobba. Så visst behvs bidrag och försökeringar, inget tal om att det ska bort. Det handlar bara om mentaliteten och försöka vändra trenden.
Fler rika gynnar de svaga, inte färre rika
Skapa en politik som kan göra fler kan ta sig ur fattigdom och bidrag och bli "rika" istället och kan göra rätt för sig. Bidrag ska alltid finnas givetvis, men mentaliteten måste ändras och vända på trenden. Människor måste bli mer företagsamma och självständiga än att lita på att någon annan ska försöja någon i alla sammanhang. Gemensamma lösningar är bra, men det ska finnas utrymme att växa. Ju fler företag det finns ju fler kan få riktiga jobb och betala skatt!
Strukturella problem
Det första jag vill understryka är att jag inte är anhängare till att rasera offentliga sektorn bara för att den kostar pengar bara för att kunna sänka skatter. Däremot måste vi satsa mer på företagen så vi får in mer skatter och blir konkurrenskraftigare igen, Sverige är inte på rätt väg! Det måste bli en seriös balans mellan privata näringslivet och offentlig sektor. Nyligen så gjorde staten sig av med 100 JAS-plan, är det ett tecken på att det går bra för Sverige trots högkonjunktur? Sossarna skapar dessutom massaskattefinansierade plusjobb "luftjobb" med löner på 15.000 kronor istället, och dessa jobb går ändå ut om två år igen!
Vad är det för mening att folk ska högutbilda sig till exempelvis civilingenjör när företagen knappt anställer längre eller ens kommer utveckla liknande plan som JAS i framtiden för att ta ett exempel? Så varför ska lärarlönerna öka då kan man undra även tillför mer pengarna till lärarna någon nytta? Det är en tragisk utveckling. Detta kan man skriva om i oändlighet, men nu får det vara slut.
Relaterade länkar med information om stadsskulden.
Ekonomistyrningsverket
http://www.esv.se
Statistiska centralbyrån
http://www.scb.se
De stora misstagen
Sveriges statsskuld är just nu 1200 miljarder kronor!
Klicka för större bild
Ta en titt på aktuella kurvor och finanser på Ekonomistyrningsverkets hemsida
Är offentliga löner för låga?
Igår hörde jag på nyheterna om en lärare som sa att lärarlönerna måste höjas för att höja statusen för läraryrket. Problemet är bara att Sverige har ett underskott just nu på över 1200 miljarder enligt statistiken. Skulle man anpassa hans lön efter statsskulden så vore en lönesänkning det mest realistiska alternativet eller i värsta fall kicken! Och så vill vi inte ha det eller hur! Hade Sveriges statsskuld varit 0 kr idag eller på plus 1200 miljarder, så hade det givetvis varit en annan femma. Och visst måste lönerna höjas i den offentliga sektorn. Men nu är verkligheten en helt annan och akut! Detta drabbar alla sektorer.
Vad orsakerna till hur Sveriges Statsskuld blivit som den är tror jag hänger ihop mycket av vad jag skrivit tidigare i min blogg, läs här
132 115 kronor per person
Jag provade att räkna ut vad varje Svensk igentligen skulle betala om vi skulle dela på statsskulen just nu, och det blev ingen skön känsla i magen precis! Det blir en stor nota per person om staten skulle skicka en faktura i brevlådan imorgon!
1200 000 000 000 kr delat med 9 082 995 invånare = 132 115 kr
Antalet invånare baserade jag på SCB:s statestik - 30 Juni 2006
http://www.scb.se/templates/tableOrChart____167883.asp
Spara för att Investera
Men något måste vi göra åt problemet för att få in mer pengar till stadskassan, men inte med fler höjda skatter i en redan hårt belastad ekonomi. Har man underskott i sin eknomi hemma så tar man ju inte på sig fler utgifter, om man nu kan hantera pengar varsamt.
Jag tycker dessa är bland de viktigaste frågorna just nu
- Statsskulden på 1200 miljarder - hur fort ska vi beta av den?
- Arbetslösheten på över 8 - 10%
- Skatter kontra tillväxt och offentlig verksamhet
- Miljö och energi
Fokus och prioritet
Jag tycker det vore på sin plats att politikerna fokuserade på statsskuld igen i debatten och hur vi ska göra för att få bukt med den och hur vi ska beta av den, för rätt var det är blir det lågkonjunktur igen och företagsskatterna sinar. Vad ska vi då betala med? Får Sossarna styra så blir det ännu mer höjda skatter för att mata de nya arbetslösa, så varför inte ta tag i problemen nu och änka skatterna så företagen kan växa.
Luftslott eller riktigt slott?
Här kommer den klassiska frågan, S-anhängare vill inte sänka a-kassan, och borgarna vill sänka för att kunna sänka skatter för att företagen ska kunna expandera istället för att belastas med höga skatter som i andra ändan blir bidrag. Gör rätt från början och sluta gör folk beroende av bidrag. Snart lever halva medelklassen med olika former av bidrag på grund av detta system. Det blir som en cansersvulst, som äter upp sig själv.
Långsiktighet eller kortsiktighet?
Ska man skapa luftslott eller ska man bygga riktigta slott? Problemet är att det kommer ta tid att gå från bidragsslottet, och det bästa tillfället att göra detta, är att göra det under en högkonjunktur. Sen kommer pengarna och sveriges statsskuld kunna börja betas av när man vänt på trenden. Varje form av bidrag är ett misslyckande om man nu ska dra frågan till sin spets. Det bästa vore ju om alla kan stå på egna ben och att vi kan skapa den möjligheten. Annars förblir vissa fattiga om de helatiden ska förlita sig på bidrag. Bidrag är bara en temporär nödlösning men som många tvingas in i nu på grund av att det inte finns jobb. Skatterna måste ner!
Rätta magen efter massäcken
Jag tycker inte det finns utrymme att säga man skär ner på "de svaga" genom sänkt A-kassa, alla måste vara med att bekämpa statsskulden och arbetslösheten. De som redan betalar skatt betalar många gånger om de summor som en del har i a-kassa. Det är inte så rättvist det med. Ju mindre skatter ju större utrymme för att anställa folk. Sossarna gör inte ett dugg för att underlätta för företagen, de bevakar bara sin offentliga sektor och ser till att de som jobbar där lever i en skyddad verkstad, oavsett konjunktur. Men i privata sektorn så får det gå lite som det vill, där gör det minsann inget om företagen måste göra massuppsägningar för att klara företaget i dåliga tider.
Blodbad
Om man nu tittat på stadsskulden så förstår nog vem som helst att vi har ett gigantiskt problem som kommer förfölja oss i årtionden om vi inte tar tag i problemet mer än nu. De pengar som bara försvinner i räntor på statsskuld vågar jag inte ens tänka på. Tänk va de pengarna hade kunnat göra nytta i tex offentlig sektor istället än att brinna upp i just bara ränta! Och sen skriker folk att det är orättvisa löner eller låga löner i offntlig sektor redan nu?
Tillfällig huvudverk
Svergie måste ta tag i stadskulden och det finns nog tyvärr bara en väg att ta sig ur krisen och det är endast genom att låta företagen få mer utrymme att växa, och det är på bekostnad av sänkta skatter. Att som bara göra som sossarna att mata de "svaga" med bidrag för att hålla dem under armarna och sen stå totalt handfallna för vad man ska göra för att nya företag ska växa fram är för mig en gåta, det är som att ge en person en treo om som fått canser, det krävs att man botar sjukdomen från botten och forskar runt sjukdomen för att på sikt övervinna problemet. Tillfälliga lösningar är bara som att skjuta allt framför sig eller blunda för problemet i botten.
Avlasntning och privata alternativ
Varför ska Sossarna alltid göra helhetslösningar som ska betalas via skattsedeln? Varför denna fientlighet till privata alternativ? Jag tycker absolut man kan satsa på alternativa lösningar. Det jag inte förstår med Sossarna är även det här med att de inte gillar att privata företag kan sköta offentlig verksamhet.
Tandvården bra exempel
Idag finns det privata tandläkar mottagningar, som alternativ till folktandvården. Det fungerar hur bra som helst tycker jag och det avlastar skattebetalarna och vi tjänar skatt på dessa i stället. Det innebär inte o andra sidan att man ska skrota den offentliga lösningen, bägge delar ska finnas så klart. Men mer avlastning vore på sin plats, fler arbetstillfällen och avlastning. Det finns nog många inom vården som lätt skulle villja byta eller starta egna företag inom området. Alternativen måste få finnas.
Olika typer av vård
Viss vård fungerar som privata alternativ, som exempelvis tandvård. Och vill man slippa gå till tandläkaren så sköter man sina tänder. Men med bara en offentlig tandvård spelar det ingen roll om man sköter sina tänder för man får ändå betala andras vård, och den principen gäller i fler verksamheter. Inget fel i sig, men i det stora hela så ska det inte vara så i all verksamhet. Tar man större sjukdomar så kan knappt en rik betala sin sjukvård om den exemeplvis skulle få canser och göra operationer som kostar miljontals kronor, det är där den offentliga verksamhetern har sin plats i det hela. Men det är bra med avlastning, där privata alternativ kan få bort köer bland annat.
Lösningen och medicinen
Får vi bukt med stadsskulden så får vi pengar och frihet att styra vår ekonomi. Det är då vi kan göra politik av idéerna och dela resurserna. Ingen tycker jag har rätt att säga att det är borgrana som strulat till detta, för statsskulden skenade redan under 80-talet vilket resulterade i att regeringen Ingvar Carlsson avgick två gånger och själva utlyste nyval. Detta har jag skrivit tidigare om i min blogg. Hade inte borgarna tagit över och dragit åt remmen så vågar jag inte ens spekulera i hur det hade sett ut nu. Det är dags att betala av baksmällan ända sedan början på 80-talet, annars kommer detta problem förfölja oss i flera generationer framöver och ju mindre som görs mot stadskulden ju värre blir det, och det kommer definitift inte finnas utrymme för högre lärarlöner.
Sverige måste se verkligheten i vitögat.
Medicinen heter sänkta skatter och underlätta tillväxt i näringslivet. Det är inte i Sverige företag som Ericsson klassen nyetablerar sig, snarare flyttar ut till asien eller andra lågkostnadsländer.
Omvänd Robin Hood!
Det jag skriver på följande rader ska ses med ironi, men ändå med allvar. Vad ska man säga om en politik som bygger på att sko sig på andra? Det är precis så Sossarna resonerar, att ta från de som har och ge åt de som inte har. Men vad händer den dagen det inte finns några rika att ta av? Sverige behöver en borglig Robin Hood, Göran Persson har snattat för mycke och det är dags att ta tillbaka! Att hela tiden säga att man sparkar på de svaga genom att sänka a-kassan tycker jag är orimligt. De flesta klarar sig nog med en a-kassa på 80%. Det är ju ändå bara en tillfällig lösning för arbetslösa och alla måste dra sitt strå till stacken. Varför ska vissa vara skyddade grupper? Kan man inte igentligen säga att alla som röstar på (S), ska dubbelbeskattas presis på sammavis som de som klassas rika?
Jesus eller Robin Hood?
Jag måste skriva om Jesus igen som jag haft som ett exempel tidigare i min blogg.
En dag så sa Jesus: "Om du ser en fattig så ge den inte en fisk utan lär den fiska"! Det betyder att man inte ska göra folk beroende av bidrag och gåvor och bedriva en dumsnäll politik, även om det behövs bidrag, men det har spåart ur och gått för långt åt andra hållet nu med Sossarnas politik!
Nu kan man förvisso hitta massa anledningar tillvarför folk blir svaga och kanske inte kan stå på egna ben på grund av sjukdomar eller annat, exempelvis att det inte finns tillräckligt med jobb! En sak av många saker jag tänker på är att fler kanske skulle kunna starta eget företag än att bara förvänta sig att få jobb direkt efter skolan. Det är något skolorna borde undervisa mer i, alltså ekonomi och företagande redan i grundskolan som ämne!
Robin Hoods slagord var att "ta från de rika och ge åt de fattiga"! Visst det låter fint men hur länge funkar det och är det moraliskt riktigt? De rika blir fattigare och till slut finns inga rika att ta av. Vad ska de fattiga ta av då och göra, äta upp varandra? Det är inte en långsiktig eller hållbar mentalitet, snarast dum och korttänkt.
Givetvis ska alla betala skatt så det inte blir för stora klyftor, men man får se upp så inte de svaga fastnar i just i bidragsfällan och inte kan ta sig ur. Och även en rik kan bli sjuk och inte orka jobba. Så visst behvs bidrag och försökeringar, inget tal om att det ska bort. Det handlar bara om mentaliteten och försöka vändra trenden.
Fler rika gynnar de svaga, inte färre rika
Skapa en politik som kan göra fler kan ta sig ur fattigdom och bidrag och bli "rika" istället och kan göra rätt för sig. Bidrag ska alltid finnas givetvis, men mentaliteten måste ändras och vända på trenden. Människor måste bli mer företagsamma och självständiga än att lita på att någon annan ska försöja någon i alla sammanhang. Gemensamma lösningar är bra, men det ska finnas utrymme att växa. Ju fler företag det finns ju fler kan få riktiga jobb och betala skatt!
Strukturella problem
Det första jag vill understryka är att jag inte är anhängare till att rasera offentliga sektorn bara för att den kostar pengar bara för att kunna sänka skatter. Däremot måste vi satsa mer på företagen så vi får in mer skatter och blir konkurrenskraftigare igen, Sverige är inte på rätt väg! Det måste bli en seriös balans mellan privata näringslivet och offentlig sektor. Nyligen så gjorde staten sig av med 100 JAS-plan, är det ett tecken på att det går bra för Sverige trots högkonjunktur? Sossarna skapar dessutom massaskattefinansierade plusjobb "luftjobb" med löner på 15.000 kronor istället, och dessa jobb går ändå ut om två år igen!
Vad är det för mening att folk ska högutbilda sig till exempelvis civilingenjör när företagen knappt anställer längre eller ens kommer utveckla liknande plan som JAS i framtiden för att ta ett exempel? Så varför ska lärarlönerna öka då kan man undra även tillför mer pengarna till lärarna någon nytta? Det är en tragisk utveckling. Detta kan man skriva om i oändlighet, men nu får det vara slut.
Relaterade länkar med information om stadsskulden.
Ekonomistyrningsverket
http://www.esv.se
Statistiska centralbyrån
http://www.scb.se
De stora misstagen
Etiketter: Politik
4 Comments:
Nu ar ju detta inlagg gammalt, men bara utifall nagon annan liksom jag hittar detta genom att googla om Sveriges statsskuld vill jag korrigera det som hela resonomanget bygger pa - den skuld pa 1200 miljarder som tas upp ar inte nettoskulden, kvittar man denna summa mot svenska statens tillgangar (i form av pengar, lan till andra lander, reserver av utlandsk valuta mm) har vi tvartom ett overskott. Det ar alltsa rent ljug och skramselpropaganda, inte helt ovanligt fran dem som inte vill investera i offentlig sektor. Se garna Wikipedia eller Riksbanken for korrekt info.
Håller med Agnes!! Man kan jämföra detta med USA:s stadskuld per capita så är den dubbelt upp (35.000$/inv.) och som vi vet är deras skatter låga och offentliga sektor minimal. Kollberg visionsland??
Kollberg, ta av dig pappas kostym och skaffa dig ett riktigt jobb!!Kanske inom offentlig sektor?
/Robert
Jag har en enkel fråga!
Vi har en statsskuld på 1.200.000.000miljoner.
Till vem/vilka är vi skyldiga denna summa?
Skriver någon rad i din gästbok, endast för att tacka för en så strålande blogg!
Here is my blog post :: resor till teneriffa
Skicka en kommentar
<< Home