onsdag 21 juni 2006

SKÄRPNING TV4!

Jag läste just att Tone stängs av från TV4 pga att hon "ger fel signaler" till tittarna och bristande trovärdighet pga en bild i bilaga till Slitz!

Länkar till artiklarna
Det ger tydligen fel signal att Tone Bekkestad medverkat i Slitz bilaga "Sveriges 100 Sexigaste".

Läs hela artikeln här i Aftonbladet, klicka på länken nedan
Tone stängs av: De lättklädda bilderna blev för mycket för TV4

Här finns Tones bilder på Slitz hemsida
Sanningen om Tones bilder!

Motsägelsefullt & Frågeställning?
Min frågeställning till TV4 blir då följande:

1. Varför kan TV4 sända program som Paradise Hotel, där flera modeller som medverkat i bla Slitz och liknande tidningar och får visas för TV4:s tittare? Ger det inte fel signaler det med isåfall enligt TV4?

2. Olinda Berggren är programledare för TV4 100. Hon har gjort omslag för Slitz och medverkat i TV4:s dokusåpa Paradise Hotel.

3. TV4 kan tydligen ha Daniel Nylén som skvaller-ankare på deras webb, där de gladerligen öser ut nyheter om Marie Plosjö, Natascha Peyre, Elita Löfblad, Victoria Silvstedt mfl.

4. Varför kan man inte medverka i Slitz, men medverka annan media som tex Hänt Extra och liknande utan problem? Anses skvaller som seriös media av TV4? Är allt korrekt som publiseras i skvallermedia?

5. Vad är problemet med just Slitz? Det är ju inte en porrtidning Tone vikt ut sig i och särat på benen, då hade jag förstått det hela. Det handlar om en oskyldig bild där hon inte ens uttalar sig om något. Finns det andra tidingar folk på TV4 inte får synas i utan att riskera sparken? Har de blivit förvarnade om detta innan samt fått en vettig formulering/anledning om det hela isåfall kan man undra. Om inte, så har TV4 gjort väldigt fel.

6. TV4 har även haft med Bingo Rimér i flera av sina program, senast i Rampfeber. Går det i linje med vad TV4 gjort mot Tone? De kan alltså inte tillåta Tone medverka i Slitz för att visa sitt avståndstagande till en tidnig riktad för män, men i andra ändan ha med de som skapar dessa tidningar samt modeller som medverkar i dessa i sin egen dokusåpa och andra program?

Dubbelmoral TV4
TV4 kan alltså inte ha någon som jobbar på kanalen som viker ut sig (i detta fall pga en liten bild i en bildaga), men de kan visa program där deltagare tidigare har gjort utvik eller förväntas göra utvik efter deras egna dokusåpa? Jag förstår inte riktigt den röda tråden hos TV4. Väldigt luddig och diffus signal.

Det måste finnas andra underliggande skäl helt enkelt ang Tone, exempelvis att hon är Norska och inte pratar Svenska, vilket jag tror många tittare stör sig mer på än en liten bild i Slitz bilaga (Norge är ett underbart land så ingen missförstår mig). En annan teori är kanks eatt hennes chef något personligt agg mot Tone eller tidingar som Slitz och använder situation som argument. Det kan inte vara lagligt att avskeda någon för en bild i Slitz! Vi lever i Sverige år 2006! Valrfihet och demokrati ska väl råda även på TV4 hoppas jag?

Inte blev Josefine Öqvist avstängd från Svenska damlandslaget i fotboll för sitt omslag i Slitz!

Och inte tror jag prinsessan Madeleine tvingas abdikera för hon råkade hammna som nummer ett i samma bilga som Tone.

Även Anna Lindmarker finns med på Slitz 100 lista! Då borde även hon ligga i riskzonen.

Vad blir nästa steg TV4?
Sedan när och hur samt varför ska TV4 låsas vara en moralkaka mot tidningar som Slitz, när de själva sänder program som "Hey Baberiba" där de driver med Kungahuset? Ger det rätt signal till tittarna och samhället? Kan de inte låta Tone vara med på en bild i Slitz, då har ledningen verkligen ingen vidare självdistans eller balans på saker och ting. Det finns väl värre problem här i världen ellerhur? Ska TV4 spika upp barriärer runt alla badstränder runt om i Sverige även så vi inte råkar se någon lättklädd kropp?

Slutsats och kontenta av det hela!
TV4 kan alltså inte i ena ändan låta sin egen perosnal medverka tidningar som Slitz, men de kan i andra ändan själva lyfta fram modeller som tidigare "vikt ut" sig i dessa tidningar och profitera på dem i sin egen dokusåpa "Paradise Hotel" och skapa nyheter samt media-jippo av det hela! Vilket jävla bullshit om jag får utrycka mig odiplomatiskt.

Tv4 ej konsekventa
Om nu Tone ska få sparken för sin bild i Slitz, så ska TV4 om de ska vara konsekventa inte ha med några "utviksmodeller" eller relaterat matiral och profitera på dessa i deras egen media, exempelvis på Daniel Nyléns skvallersida, eller exempelvis göra dokusåpor som Paradise Hotel

Jag tror nog jag ska slå över till SVT framöver så fort vädret presenteras på TV4

Vilken dubbelmoral TV4, skärpning! Vilket trams!

Låt Tone få tillbaka sitt jobb eller byt ledningen på TV4, iallafall bör den personen som är ansvarig för Tones avgång bytas ut eller tänka om ett par gånger och se det hela ur ett hellikopterperspektiv. Skulle det finnas någon vettig anledning till detta beslut så borde det räcka med en varning, men inte avsked. Så här får det inte gå till.

Nu finns en officiell förklaring från TV4
Det hela handlar tydligen om ett kontraktsbrott enligt TV4 och att Tone agerade utan att informera Tv4 i tid, och TV4 vill statuera ett exempel!

Jag tycker ändå det är hårt att avskeda någon bara för den detaljen om detta stämmer, det hade räckt med en varning. Det tror jag alla hade haft översende med i detta fall. Tone har gjort bra ifrån sig som väderpresentatör, och vad hon gör privat ska inte påverka hennes arbete i TV4, även om hon är en offentlig person.

Mycke kan man säga om tidiningar som Slitz, men just nu kan man nog ifrågasätta TV4 mer, särskilt med tanke på att de använder utrycket att Tones agerande "inte går i Linje med TV4".
Det håller inte TV4.

Etiketter: , , ,

1 Comments:

Blogger Thea dreams said...

De vil nok ikke at norske kvinner skal være med i Slitz. De øvrige du nevner er svenske.. ;)

9:10 em  

Skicka en kommentar

<< Home