lördag 16 september 2006

Sossarna sämst på IT-säkerhet

Jag kan snart inte hålla mig för skratt, men det här börjar likna rena dokusopan angående Sossarnas IT-säkerhet.

Vem började attakera vem?
Jag tycker alla påhopp och dataintrång blivit en riktigt karusell. Men Sossarna var ju de som först började. Det började i våras när Sossarna i Februari attakerade och smutskastade Fredrik Rienfelt via mail. Det blev snabbt tekniskt bevisat att det var sossarna som låg bakom mailen. Läs tidigare artiklar i media om detta.
Sedan så kommer folkpartiet över inloggnings id till Socialdemokraternas nätverk redan i Mars och rapporterar detta till Expressen. Sossarna måste varit väl medveta redan då om intrånget. Och man kan tänka sig att expressenreporten kanske ville nysta i de tidigare turerna runt Fredrik Reinfelt, rent hypotetiskt. Folkpartiet hade ju redan kontaktat media men det kom aldrig ut i media på grund av expressen-reporten! Vad gjorde Lars Leijonborg för fel?

Taktiskt Pr-drag?
Sossarna måste ju känt till Intrånget redan i Mars, för hur kan de ha upptäckt detta precis två veckor innan valet? Det låter lite väl misstänkt. Varför gick de inte redan ut i Mars om detta?
Rent logiskt verkar de ha väntat till bara två veckor innan valet att gå ut med detta mest för att skada Folkpartiet! Uselt tycker jag att försöka vinna sympatier och smutskasta Folkpartiet.

Vem ska avgå?
Är det Lars Leijonborg som ska avgå eller är det Göran Persson? Göran måste ju ha känt till intrången redan i Mars! Vem är den omoraliske här igentligen?

Usel säkerhet
Borde Sossarna inte hålla sin säkerhet bättre i sina nätverk, dessutom kommer det fram att de använt samma id:n sedan 1999! Hur många andra har inte kunnat snurra runt på deras nätverk och läst hemlig information mail mellan vikitga personer? Ända sedan Mars kan i princip deras id:n hamnat på vift till många andra vi inte känner till idag.

SSU "hackade", konspiration?
Och så igår efter valdebatten så händer nästa skandal, SSU:s hemsida blir kapad två dagar före valet. Sossarna känner nog att de håller på att förlora valet, och jag tror knappast någon på den borgliga sidan vill ha mer IT-skandaler efter vad som redan hänt. Det finns inga logiska orsaker till att någon motståndare skulle hacka SSU två dagar före valet när de har segern i sin hand. Är det inte bara ett desperat försök av Sossarna igen och skylla på Alliansen för spionage för att folk ska känna sympti för Sossarna? Är detta ett medvetet drag eller är det ett riktigt hack? Man kan ju tänka tanken iallafall.
Det är väldigt misstänksmat för att redan nu en dag efter nyheten, så är SSU:s hemsida uppe och snurrar igen och det är ju ett gigantiskt pr-drag att för att locka dit besökare till SSU:s hemsida för man blir nyfiken att se hur den hackade sidan ser ut, men istället mötas av en propagandafilm mot alliansen. Hur kom det sig att SSU:s hemsida var återställd så kort efter rubriken kom ut i media?

En sak är säker. Det var Sossarna som började attakera Moderaterna och de har sämt IT-säkerhet av alla partier. Vi får hoppas att andra nationer inte är inne och läser vikiga mail mellan viktiga personer i regeringen för då är vi illa ute.

Sista IT-skandalen innan valet!
Skandal åt Sossarnas IT-säkerhet borde vara den sista skandal rubriken innan valet! Sossarna var de som började karusellen men försöker smutskasta Fredrik Reinfeldt med att sprida elak propaganda. Det är smaklöst.

Ytterligare en miniskandal utöver detta
Folkmord av Reinfeldt i seriebok

Vi kan ju vända på steken och tänka oss Göran Persson sönderbeskattar alla företag så vi inte har råd att ta ut skatt, då har sossarna inte några att ta ut skatt av sen och ge åt "de svaga"

Avgå Göran Persson!
Vilka är de som är de ivrigaste smutskastarna och vill sätta käpparna i hjulet för vem? Vilka är det som kräver Lars Leijonborgs avgång? Lars agerade precis som han skulle i situationen. Om nån ska avgå så är det Göran Persson för de var (S) som började attakera Fredrik Reinfeldt redan i Februari. Så varför vågar de yppa sig i ämnet? Det börjar bli lite väl desperation nu!

Mediahönor flaxar utan fjädrar
Den värsta skandalen i det hela tycker jag att media hakar på och blossar upp det hela och gör en höna av en fjäder av allt. Sånt här är bara förödande för åhörarna med pajkastning och låg nivå av bevakning av sakfrågor och politik. Fokusera på politken istället, för det är nog ingen vettig männsika som röstar efter smutskastnings politik eller skandaler i meida, det förändrar inte Sveriges framtid. Fokusera på politken.

Är det inte bristande journalistik att mala och mala i detta simpla träleri? Är journalister för okunniga för att sätta sig in i politk? Det verkar vara lättare att hitta syndabockar och själva kasta paj för en del än att vara konstruktiv. Alla verkar vara lika stora kolsupare, journalister som politker om man nu kan uttrycka det så i vissa enskilda fall. Tänk konstruktivt och sätt saker i rätt proportioner. Det är många i media som försöker flaxa utan vingar och de kommer ingenstans med sitt flaxande! Fokusera på det vesäntliga för Sverige och sätt saker i rätt propotrioner.

Etiketter: